Σάββας Ντολόπουλος

coachΟ Σάββας Ντολόπουλος έβγαλε το πρώτο δελτίο του στην ομάδα του Άρη το 1982 και το 1989 κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα Παίδων με τους «κίτρινους». Την ίδια χρονιά απέκτησε δελτίο στον Μέγα Αλέξανδρο και το 1990 βρέθηκε στον τελικό του κυπέλλου της ΕΚΑΣΘ. Το 1992 φόρεσε τα χρώματα του Ηφαίστου και τρία χρόνια αργότερα κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Το 1999 αγωνίστηκε με την ομάδα της Μακαμπή, με την οποία το 2000 στέφθηκε πρωταθλητής της Α’ ΕΚΑΣΘ. Το ίδιο καλοκαίρι «μετακόμισε» στον ΜΑΣ Αετός και την επόμενη χρονιά πανηγύρισε την άνοδο από την Β’ στην Α’ ΕΚΑΣΘ.Το 2011 ανέβηκε από τη Γ2 κατηγορία στη Γ1 με την ομάδα του Αστέρα Ιπποδρομίου ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα βετεράνων Θεσσαλονίκης με την ομάδα της Μακαμπή.

Όσον αφορά την προπονητική του σταδιοδρομία, το 1992 εργάστηκε για πρώτη φορά στα τμήματα υποδομής του Ηφαίστου, ενώ από το 2002 έως το 2007 συνέχισε να διδάσκει τα «μυστικά» του μπάσκετ στα αντίστοιχα τμήματα της Α. Ε. Πυλαίας. Παράλληλα, από το 2004 έως το 2005 κάθισε στον πάγκο του ΜΑΣ Αετού στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ. Από το 2007 μέχρι και σήμερα κατευθύνει με τις οδηγίες του την ανδρική ομάδα της Α.Ε. Πυλαίας στην Β’ ΕΚΑΣΘ, με την οποία πέρσι ανέβηκε από την Γ  στη Β κατηγορία Θεσσαλονίκης. Το 2008 κοουτσάρισε με επιτυχία το εφηβικό τμήμα του ΜΑΣ Μαντουλίδη, φτάνοντας την ίδια χρονιά ως την κατάκτηση της  2ης θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Κύμη Ευβοίας. Ένα χρόνο αργότερα, ως τεχνικός του Παιδικού τμήματος του ΜΑΣ Μαντουλίδη κατέκτησε την πρώτη Πανελλήνια θέση στο πρωτάθλημα Παίδων που διεξήχθει στην Καβάλα, ενώ την επόμενη σεζόν «άγγιξε» και πάλι την κορυφή, καταλαμβάνοντας αυτή τη φορά τη δεύτερη θέση Πανελλήνια θέση στο αντίστοιχο πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στην Κύμη (2010).Τη χρονιά 2011-2012 ανέλαβε την ομάδα της Μακαμπή στην Α κατηγορία  με την οποία κέρδισε την άνοδο στη Γ εθνική.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.